Social media vacatures bij Socialfabriek

Digital content designer & creative concepter
Social Media Content Strateeg
Social media specialist
Stagiaires

Vacature Social Media Content Strateeg

Over Socialfabriek

Social media moet impact hebben op de business van onze klanten. Als social media bureau maken wij ons daarom hard voor de branding- en salesdoelstellingen van onze klanten. Of het nou gaat om het creëren van awareness rondom een merk of boodschap, het genereren van traffic of leads of het opbouwen van een fanbase. Socialfabriek bestaat uit een klein team, maar weet steeds meer mooie klanten aan zich te binden en zit in een groeispurt. En daar hebben wij een Social media content strateeg voor nodig. Hopelijk ben jij de juiste match en kom je ons binnenkort versterken!Een greep uit onze klanten: Dental Clinics Nederland, Heijmans, Restaurants Loetje, QWIC E-bikes, Pictet Asset Management, LandscaperPro Europa, Glazing Vision Europe, FNV Horecabond, FMMU, Maasdam.

Functieomschrijving

In de functie van Social Media Content Strateeg bij Socialfabriek ben je verantwoordelijk voor het behalen van de online doelstellingen van onze klanten via hun social media kanalen én voor het coachen van de junior social media specialisten. Je bent onder meer strategisch verantwoordelijk voor de contentkalenders, contentcreatie, community management, webcare en social advertising campagnes van onze klanten. Jij bepaalt de social media strategie van onze klanten, geeft social media trainingen, schrijft met regelmaat blogartikelen vanuit Socialfabriek om onze autoriteitspositie te versterken en uiteraard ben je ook zelf nog steeds enthousiast bezig met het bedenken, schrijven en designen van impactvolle content voor social media en andere kanalen.

Onze nieuwe collega heeft het liefst ervaring maar vooral affiniteit met verschillende branches omdat wij een breed scala aan klanten bedienen. Dit maakt werken bij Socialfabriek heel afwisselend, want geen dag en geen opdracht zijn hetzelfde!

De ideale kandidaat weet kwalitatieve, relevante content te maken waarmee optimale engagement wordt behaald. Daarnaast weet je hoe je verschillende doelgroepen kunt aanspreken en bereiken via verschillende social media kanalen en hoe je awareness creëert. Je bent bekend met de mogelijkheden en beperkingen van Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Twitter, Google Plus, etc. Ook weet je als geen ander hoe je online de dialoog opent met verschillende doelgroepen. Je bent op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en weet ze binnen jouw functie in te zetten. Je bent daarnaast proactief, klantgericht en ook resultaatgericht. Je komt je afspraken na, je werkt secuur en daarnaast blijk je een vat vol creatieve en zinvolle ideeën in gesprekken met het team of met de klant.

Omdat jij meer ervaring hebt, de social media strategie hebt bepaald én de junior social media specialisten graag op een hoger niveau wil tillen, ben je een uitstekende coach voor het team. Je bent sturend zonder voor te schrijven, je daagt anderen uit om met nieuwe en betere voorstellen te komen en je geeft ruimte voor eigen ideeën; ten alle tijden bewaak je de kwaliteit van ons werk voordat het naar de klant gaat of voordat het online geplaatst wordt.

Omdat een functieomschrijving nooit helemaal compleet is en omdat jij zelf ook veel ideeën hebt hoe je deze functie zelf zou willen invullen om ‘m nog succesvoller te maken, gaan we graag met je in gesprek over joúw ideale rol.

Functievereisten

Als Social media content strateeg voldoe je aan het volgende profiel:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
  • Je hebt gewerkt op het snijvlak van social media, content, strategie, communicatie, copy, creatie;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een social media en/of copywriting en/of design en/of content rol;
  • Ervaring aan bureauzijde heeft de voorkeur;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een informele en gezellige werkomgeving in Amsterdam Noord bij een groeiend bureau met hart voor haar klanten. En verder:

  • Een marktconform salaris;
  • Ontwikkelmogelijkheden;
  • Veel eigen verantwoordelijkheid;
  • Veel ruimte voor initiatief en meedenken.
  • Gezellige borrels 🙂


Ben jij de nieuwe Social Media Content Strateeg die we zoeken? Stuur dan jouw motivatie en CV naar mattijn[at]socialfabriek.nl, bel 020-7371279 voor meer informatie of stuur ons een berichtje via onderstaand formulier.

Socialfabriek is een zusterlabel van online marketing bureau DLVR (www.dlvr.nl).

Voor recruiters: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Stel jezelf kort voor