Socialfabriek maakt prikkelende, uitdagende content waar je niet omheen kunt

Wij vinden het één van de leukste dingen van social media. Content maken! Bedienden bedrijven zich in het verleden van opdringerige, irritante commercials; op social media gelden andere regels. Social content schreeuwt niet, maar praat op normale toon. Een ommeslag voor veel bedrijven! Socialfabriek maakt content die aanslaat op social, met een hoog uitnodigend en activerend karakter.

Socialfabriek Facebook post Küchen Direct

Een Facebook post voor Küchen Direct door Socialfabriek

Waarom contentcreatie

Social media biedt een uniek podium voor merken die door middel van conversatie echt waarde willen toevoegen voor klanten. Always-On zijn <url> betekent altijd aanwezig zijn in het leven van klanten, zodanig dat jouw klant bij een aankoopbeslissing voor jouw merk kiest in plaats van voor de concurrent. Het belang van de snelste, de beste of de goedkoopste zijn is hierdoor grotendeels naar de achtergrond verschoven. ‘Er zijn’, is de key.

Tweet voor Qwic door Socialfabriek

Dat lijkt makkelijk, maar converseren in plaats van verkopen zit niet in het DNA van elke organisatie. Socialfabriek snapt hoe je relevant wordt en aandacht krijgt als merk op social media. Hoe we dat doen?

Werkwijze contentcreatie

Er moet heel wat gebeuren voordat er kwaliteitscontent van onze Socialfabriek lopende band komt gerold. Een inkijk in het binnenste van onze contentmachines.

 1. Opstellen Onepager De Onepager is alle bepalingen en afspraken omtrent social media op 1 pagina. Dit zorgt voor consistentie en een lijn in de social media uitingen. Dit zit er allemaal in:
  • Kleurcodes
  • Tone of voice
  • Contentpijlers
  • Thema’s
  • Do’s en dont’s
  • Doelgroep
 2. Opstellen contentkalender De contentkalender is, samen met de Onepager, de bijbel van de social media manager. Hier staat alle content in (visual en copy) maar ook aangegeven voor welke doelgroep de content is, of er advertising achter moet, enzovoorts.
 3. Fotografie visual Het mooiste is natuurlijk om, in plaats van gebruik van een stockfoto, een unieke foto te maken die leidt tot de uiteindelijke visual. Laat Socialfabriek nou iemand hebben lopen die dat heel goed kan (uitslover).
 4. Designen visual Mooi maken, uitsnijden, filtertje hier en daar; designers maken van een prima foto een top-post die eruit springt in de newsfeeds.
 5. Schrijven copy Social media copy schrijven is een vak apart. Want hoe druk je in zo weinig mogelijk woorden iets uit wat toch inhoud heeft? Socialfabriek kan het als geen ander! (kuch)

 

Filmpje voor Citroën door Socialfabriek

Filmpje voor Citroën door Socialfabriek

Verschillende soorten content

Content kan in vele vormen komen. Hier een greep uit de belangrijkste.

 1. Afbeelding Een foto zegt meer dan duizend woorden. Socialfabriek is goed in het maken van mooie plaatjes.
 2. Filmpje Iets meer werk, maar meestal de moeite waard. Met bewegend beeld komt jouw social media kanaal pas echt tot leven.
 3. Tekst Good old copy! Bij social media is het de kunst om met weinig tekens toch iets prikkelends en uitnodigends over te brengen.
 4. Infographic Een mooie combinatie tussen tekst en afbeeldingen, en een welkome aanvulling op de standaard social media content.
 5. Blog Facebook en LinkedIn hebben een hele mooie blogfunctie. Daarnaast zijn blogs zijn ook onmisbaar in conversiegerichte social media.
Mag Socialfabriek jouw content gaan maken?

Blogs door Socialfabriek

Kosten contentcreatie

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.