Online reputatiemanagement

Tegenwoordig is social media een gegeven, dit betekent dat jouw merk ook de effecten van de social media zal ondervinden. Het is dus belangrijk dat je een goed online reputatiemanagement uitvoert. Met online reputatie management bedoelen wij dat je er voor zorgt dat de social media jouw reputatie zal verbeteren, niet verslechteren, en op die manier dat er een “buzz” ontstaat rondom uw merk. Ze zeggen wel: “slechte reclame is ook reclame”, helaas gaat dat met de huidige social media niet meer op. Het is tegenwoordig zeer moeilijk om van een misstap af te komen. Omdat de wereld steeds sneller beweegt, zal een merk dat afgeschoten wordt in social media ook sneller helemaal vergeten worden. Het is dus verstandig om je online reputatiemanagement te laten uitvoeren door professionals, zodat je dit risico niet loopt.

Wat verstaan wij onder online reputatie management?

Online reputatiemanagement is eigenlijk letterlijk het managen van jouw reputatie op het internet. Dit betekent dat er iemand of een team de hele dag in meer of mindere mate bezig is om je reputatie op het internet te beheren. Want het internet is nooit dicht, en klanten verwachten tegenwoordig wel direct een reactie op hun comments. Het is dan ook belangrijk om zowel je producten of diensten goed te kennen, als te weten hoe je klanten denken en te werk gaan. Een enkele negatieve tweet op Twitter is natuurlijk nog geen probleem, maar als dit trending wordt, dan heb je natuurlijk wel een probleem. Terwijl wanneer er een negatieve tweet komt, en daar wordt direct door jouw team op gereageerd, dan zal het in plaats van een negatief een positief effect hebben op je reputatie. Het is dus belangrijk om een goed team op je online reputatie management te hebben zitten. Alleen is het niet eenvoudig om een goed team op te zetten. Je hebt mensen nodig die toch een heel specialistische kennis hebben, en die ook nog eens veel en lang beschikbaar zijn. Dus wanneer je een online reputatiemanagement systeem wilt opzetten, dan is de vraag: hoe zet je dat online reputatiemanagement systeem eigenlijk op?

online reputatie management

Online reputatiemanagement via Socialfabriek

Het is eigenlijk gewoon praktischer om een professioneel bedrijf in te zetten voor je online reputatiemanagement. Welk bedrijf kan jij dan in de arm nemen dat de kennis en ervaring in huis heeft om jouw reputatie te beschermen? Gelukkig kan je terecht bij Socialfabriek. Wij hebben de kennis en de ervaring in huis om een goed online reputatie management systeem op te zetten. Wij hebben al verschillende van dit soort pakketten in ons portfolio. Laat je dus leiden door de ervaringen van onze eerdere klanten. Dan zal je zien dat het opzetten van je online reputatiemanagement zo geregeld is. Kies dus voor een goede specialist. Wij zullen er voor zorgen dat je niet meer hoeft na te denken over je online reputatie management. Naast het uitvoeren van dit online reputatiemanagement, kunnen wij meer taken voor je uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten of opnieuw inrichten van je social media, zodat die aan de hoogste standaarden voldoen. Wij zullen dan ook altijd het effect van onze werkzaamheden meten, en dit met jou communiceren. Dus wanneer jij goede online reputatiemanagement wilt met meetbare resultaten, kies dan voor Socialfabriek!