Social advertising

Er verandert veel op het gebied van marketing. Natuurlijk zijn de traditionele advertenties in kranten en vaktijdschriften nog steeds van belang, maar adverteren gebeurt tegenwoordig ook veel online. Met Google AdWords campagnes kom je bovenaan in de Google zoekresultaten te staan. Ook op social media wordt steeds meer geadverteerd, dit heet social advertising. Deze vorm van marketing heeft enkele belangrijke voordelen boven andere vormen van adverteren, hier zullen we iets meer over vertellen. Social advertising heeft echter ook enkele valkuilen waar je vooral niet in moet stappen. Het is daarom belangrijk om niet halfslachtig te werk te gaan en goed te weten waar je mee bezig bent. Socialfabriek is een expert op het gebied van social advertising. Wanneer je adverteren op social media aan ons uitbesteedt, krijg je effectieve social advertising campagnes waar je optimaal van kunt profiteren. Socialfabriek kan pakkende Facebook Ads, Twitter Ads en Linkedin Ads voor je realiseren die je potentiële klanten zeker zullen aanspreken.

Social advertising

Social advertising: wat zijn de voordelen en valkuilen?

Een belangrijk voordeel van social advertising is dat, als we bijvoorbeeld Facebook nemen, de advertenties getoond worden aan mensen die belang hebben bij de producten of diensten die je aanbiedt. Facebook analyseert de profielen van gebruikers en toont jouw advertenties vooral aan mensen waarvan zij denken dat ze erin geïnteresseerd zijn. Social advertising heeft daarom als voordeel dat je er de juiste mensen optimaal mee bereikt.

Het blijven echter advertenties. Naar een Facebook post van een van je goede vrienden kijk je aandachtiger dan naar een zogenaamd ‘voorgesteld bericht’, oftewel social advertising van een bedrijf. Wil je er toch voor zorgen dat mensen bij je blijven hangen, dan moet je met krachtige advertenties komen die in één oogopslag de aandacht van de gebruiker pakken. Social advertising moet helder en doelgericht zijn en aansluiten op de wensen en interesses van je doelgroep. Al te zakelijk wordt al gauw als saai beoordeeld, waardoor er doorgescrolld wordt. Enige humor en luchtigheid kunnen hierbij zeker van pas komen. Maar aan de andere kant is er op het gebied van social advertising niets ergers dan een zakelijk bedrijf dat geforceerd hip probeert te doen in zijn advertenties, dan sla je de plank volledig mis. Socialfabriek kan daarin de juiste balans vinden door onze affiniteit met social media gebruikers van alle leeftijden. Wij zullen ons ook verdiepen in jouw merk en welke social advertising uitingen daarbij passen, zodat je je op een passende en aansprekende manier kunt uiten naar je doelgroep. Dit zorgt voor advertenties die er echt uitspringen, zodat zoveel mogelijk social media gebruikers er bij stil zullen staan om te luisteren naar wat je te vertellen hebt.

Je marketingcampagnes krijgen door de toepassing van social advertising een breder en effectiever bereik. Je moet dan wel zorgen dat, wanneer iemand op je advertentie doorklikt naar je site, ze daar goede en pakkende informatie te zien krijgen. Ook daarin kan Socialfabriek je van advies op maat voorzien.

Aan de slag met social advertising? Neem contact op met Socialfabriek

Wil jij ook profiteren van de unieke mogelijkheden van effectieve social advertising? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen wij je wat we voor jou kunnen betekenen. Profiteer van de voordelen van social advertising met de dienstverlening van Socialfabriek!