Social media check door Socialfabriek

Socialfabriek maakt een social media check van jouw merk of product.

Daarbij gebruiken we de volgende checklist:

 • Aantal fans / volgers
 • Engagement (community, bereik, likes, reacties)
 • Gebruik van huidige social media kanalen (Twitter, Facebook, Instagram, etc.)
 • Huidige social media content (welke boodschap brengt het merk over?)
 • Conversie naar website en/of webshop (hiervoor hebben we toegang tot Google Analytics nodig)

Op basis van deze social media check en analyse komen wij tot minimaal 5 concrete adviezen voor verbetering. De adviezen lichten we toe in een persoonlijk gesprek of in een call.

Dus wanneer je inzichtelijk wilt hebben hoe uw bedrijf het beste om kan gaan met social media, laat dan door Socialfabriek een social media check uitvoeren!
social media check list

  De social media check

  Hoe staat de social media aanwezigheid van jouw merk ervoor? Natuurlijk zit ook jouw bedrijf op social media, maar gebruik je social media wel effectief? Kloppen alle instellingen van je social media pagina wel? Een social media check kan een goede optie zijn.

  Wat gebeurt er allemaal bij zo’n social media check? Een check bestaat uit een aantal stappen. Zo zullen wij eerst analyseren welke zoekopdrachten veel gebruikt worden om jouw bedrijf of merk te vinden. Daarna voeren wij een zogenaamde nulmeting of scan uit van de huidige social media kanalen die je onderneming heeft. Aan de hand van deze twee zaken zullen wij de kansen en mogelijke actiepunten voor jouw onderneming in kaart brengen. Ook maken wij een analyse van je doelgroep en welke social media kanalen jouw doelgroep veel gebruikt. Het volledige beeld van social media in relatie tot jouw bedrijf zal dus bekeken worden.

  Neem contact op met Socialfabriek voor een social media check!

  social media check

  Een social media check is belangrijk voor ieder bedrijf

  Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar dat een bedrijf zich niet op social media bevindt. Het is een essentieel onderdeel geworden van de communicatie naar de buitenwereld. Het wordt dan ook steeds belangrijker dat je jouw social media kanalen optimaal gebruikt. Een goede social media strategie is hierbij onmisbaar. Socialfabriek kan er voor zorgen dat jij een gedegen social media strategie gebruikt om jouw doelgroep te bereiken.

   

   

  Wat kan Socialfabriek voor jouw bedrijf betekenen?

  Wanneer je contact opneemt met Socialfabriek, zullen wij samen een plan van aanpak opstellen voor de social media check. Gezamenlijk nemen wij met je door welke stappen jij al gezet hebt in het opzetten van social media. Ook zullen wij met je gaan kijken welke kanalen je (nog) niet gebruikt. Bij deze analyse proberen we ook inzichtelijk te krijgen hoe je jouw social media kanalen momenteel gebruikt. Aan de hand van deze analyse komen wij met een plan waarin wij de kansen en mogelijkheden van social media met je zullen bespreken. Tevens maken wij een analyse van je doelgroep. Ten eerste is het dan belangrijk te weten wie je doelgroep is. Vervolgens zullen wij uitzoeken op welke social media kanalen jouw doelgroep actief is. Eerst zal er dus een nulmeting van jullie social media plaatsvinden. Op die manier kunnen wij duidelijk inzichtelijk maken wat voor effect de adviezen uit deze social media check voor jullie bedrijf kunnen hebben.

   social media check