Gespot: Live video op Instagram

16 december 2016
greymen

Instagram heeft er dit jaar alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we niet meer om het platform heen kunnen. In augustus werd Instagram Stories geïntroduceerd, een nieuwe functie die verdacht veel lijkt op Snapchat. Nu komt Instagram met een nieuwe functie waarmee je de app kunt gebruiken om live video uit te zenden.

Hoe het werkt? Heel simpel: open de app, druk op het camera icoon linksboven en druk op: ‘Start Live Video’. Op dat moment ben je direct live video aan het uitzenden via Instagram. En dat ziet er zo uit:

Instagram Live Stories

Als iemand die je volgt een live story start, verschijnt er een ‘Live’ icoon onder zijn/haar profielfoto. Tijdens de live uitzending is het mogelijk om comments achter te laten, zodat er direct gecommuniceerd kan worden met de kijkers. Zodra de uitzending afgelopen is, verdwijnt de video direct uit de app. 

Instagram live stories - blog Socialfabriek

Vanaf 12 december kunnen alle Amerikaanse Instagram-gebruikers live video uitzenden via de app. Wanneer wij dat hier in Nederland ook kunnen, is vooralsnog onbekend. Instagram heeft wel beloofd dat de rest van de wereld in de komende paar weken ook van deze nieuwe feature gebruik zal kunnen maken.

Instagram Live Stories biedt hele mooie kansen voor zowel bedrijven als consumenten. Denk bijvoorbeeld aan het live uitzenden van een event of een live interview en ga zo maar door. Wij zien genoeg mogelijkheden. Eens alle kansen op een rijtje zetten met ons? Stuur ons een bericht of bel ons op 020 – 737 12 79! Uiteraard kun je ons ook appen op 06-15903921, Tweeten op @socialfabriek of Facebooken.

Sharing is caring!