Social media bijhouden tijdens je vakantie? Met deze 8 tips & tricks ga jij het redden!

15 augustus 2017
greymen

Social media bijhouden tijdens je vakantie? Met deze 8 tips & tricks ga jij het redden!

Wij Nederlanders kunnen tijdens onze vakantie niet zonder social media. Uit recent onderzoek blijkt dat we op vakantie gemiddeld meer dan 5 uur per dag op social media zitten. En omdat de zomer weer in volle gang is geven wij 8 tips & tricks met de leukste trends van deze zomer waardoor jij op vakantie weer helemaal op de hoogte bent van alle social media.

1. Volg je vrienden op de voet via Snapchat

Snapchat heeft eind juni de Snap Kaart geïntroduceerd. Het is nu mogelijk om precies te zien waar in de wereld je vrienden zijn. Je kan dan ook meteen hun verhalen bekijken en zien wat zij op vakantie aan het doen zijn. Verder biedt Snapchat met deze kaart op specifieke locaties een overzicht van Snaps aan die op deze plek zijn gemaakt, bijvoorbeeld tijdens een concert of een festival. Daarmee kun je met de Snap Kaart zowel je vrienden zoeken, als zien wat er in de wereld gebeurd. Zo kun je uitzoeken wat er op jouw vakantiebestemming allemaal gebeurd.

2. Instagram introduceert gezichts filters

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat Instagram hun Snapchat-functie Instagram Stories lanceerde. Facebook en WhatsApp hebben nu dezelfde  functie, waarbij foto’s altijd slechts 24 uur zichtbaar zijn. Instagram heeft echter niet stil gezeten en alweer nieuwe functies ontwikkeld voor Instagram Stories. Zo is het nu ook mogelijk om gezichts filters toe te voegen, die stiekem een stuk leuker zijn dan de filters van Snapchat. Deze filters zijn perfect om op vakantie uit te proberen!

3. Breng je zomer in beeld met je eigen gifjes

Facebook test momenteel de mogelijkheid om zelf gifjes te maken. Voor enkele Facebook-gebruikers via de iPhone-app is de nieuwe optie al beschikbaar. Facebook maakt het met de nieuwe functie mogelijk om korte filmpjes om te zetten in gifjes. Mensen die bij de camerafunctie bovenin ‘gif’ zien staan, kunnen de functie al gebruiken. Het zal niet lang duren voordat iedereen een leuke gif van zijn vakantie avonturen kan maken.

4. Of maak ‘gifjes’ met Boomerang van Instagram

Op Instagram is het al langer mogelijk om een kort filmpje te maken, dat vergelijkbaar is met een gifje. Via de speciale app Boomerang is het mogelijk om korte filmpjes van slechts één seconde te maken. De video blijft zich constant herhalen, waardoor het veel weg heeft van een gifje. Boomerang was een uitkomst, omdat het maken van een gifje nog niet zo makkelijk was. Maar daar brengt Facebook binnenkort dus verandering in. Even geduld hebben dus nog.

5. Direct YouTube-video’s kijken in WhatsApp

WhatsApp test momenteel een nieuwe functie waarmee je YouTube-video’s in WhatsApp kunt bekijken. Door de nieuwe functie hoef je niet meer naar de YouTube-app toe. Als je de video wilt afspelen verschijnt hij in een los venster op je scherm, waardoor je door kan blijven praten en direct kunt reageren op de video. De functie werd onlangs ontdekt door WABetaInfo, een website die nieuwe functies van WhatsApp onderzoekt.

6. Zet Twitter deze zomer op vakantiestand

Twitter staat op de derde plek van social media die we tijdens onze vakantie gebruiken, maar deze zomer heb je zelf in de hand van welke Tweets je notificaties krijgt. Twitter heeft geavanceerde filters voor notificaties toegevoegd, waardoor het nu mogelijk is om aan te passen waarover je een melding krijgt. Zo kun je aangeven dat je geen meldingen wilt ontvangen van accounts die je niet volgt of van accounts die een standaard profielfoto hebben. Hierdoor kan je relaxed van je vakantie genieten zonder notificaties te ontvangen van accounts die je liever op je vakantie even niet wil zien, (van je werk bijvoorbeeld).

7. Ontdek de nieuwe emoji’s van Apple

Wat te doen als je aan de rand van een zwembad zit en je cocktail op is? De nieuwe emoji’s van Apple uitproberen natuurlijk! Onlangs onthulde Apple vanwege World Emoji Day een aantal nieuwe emoji’s. Zo komen er vampiers, feeën, dino’s, een gelukskoekje en een zeemeermin. Helaas is het nog niet bekend vanaf wanneer de nieuwe emoji’s gebruikt kunnen worden.

8. Adverteren in Facebook Messenger

De specialisten van Socialfabriek hoeven deze zomer ook niet stil te zitten, want er komt binnenkort een nieuwe advertentiemogelijkheid. Facebook heeft aangekondigd dat adverteren in Messenger, de chatfunctie van Facebook waarmee maandelijks twee miljard berichten worden verstuurd, binnenkort mogelijk is. Binnen Facebook’s advertentienetwerk Facebook Audience Network zal Messenger Advertising worden toegevoegd.

Dit biedt een heleboel nieuwe mogelijkheden en de specialisten van Socialfabriek kunnen dan ook niet wachten om deze nieuwe advertentiemogelijkheid uit te proberen.

Leuk hoor die Snap Kaart, gezichts filters en gifjes, maar wij zetten social media in om jouw doelgroep te bereiken. Eens alle kansen op een rijtje zetten met ons? Chat met ons of bel ons op 020-7371279! Natuurlijk kun je ons ook appen op 06-15903921, Tweeten op @socialfabriek of Facebooken.    

Sharing is caring!