Zo krijg je meer volgers op Instagram, Pinterest en Twitter

8 december 2015
greymen

Meer volgers op Facebook? Da’s tegenwoordig een kwestie van je portemonnee trekken. Best jammer eigenlijk, want vroegah kon je je aanhang laten groeien simpelweg doordat je tof bezig was op social. Maar er is goed nieuws! Op de nieuwe social kanalen zoals Instagram geldt dit weer ten zeerste.

Ennuh, hoe zit het met Twitter eigenlijk? Nou, Twitter gaat eigenlijk Facebook achterna in het ‘vriendjes kopen’. Maar Socialfabriek zou Socialfabriek niet zijn, als we niet een hack wisten. Daarover later meer! First things first.

hashtag follow

Meer volgers op Instagram

Meer volgers krijgen, hoe ging dat ook alweer, back in the days? Oh ja! Door:

  • Volgen
  • Liken
  • Meepraten in merkgerelateerde conversaties

Oftwel: het platform gebruiken waar het platform voor bedoeld is! Het is net als een schoolplein: ben je aanwezig en doe je actief mee, dan krijg je vriendjes. Niet als je in een hoekje passief toe staat te kijken (wat is het leven toch hard). Maar hoe pak je zoiets nu aan?

Stel: je verkoopt keukens. Filter dan in het zoekveld op #keuken. Dan kom je posts zoals onderstaand tegen. Liken kan altijd! Meepraten alleen als dat op z’n plek is. 

Instagram keuken voorbeeld SocialfabriekInstagram keuken voorbeeld Socialfabriek 2

Merk je dat de persoon in kwestie vaker goeie, bruikbare content post of vaker interacteert met onze posts? Volg die persoon dan!

Instagram volgen Socialfabriek Instagram volgen Socialfabriek 2

En adverteren dan? Dat kan, maar niet op fangroei!

Lees hier meer over advertising op Instagram, Pinterest en Snapchat

 

Meer volgers op Pinterest

Pinterest wordt steeds interessanter als traffic-drijver naar je website of webshop. Zo’n 70 procent van de Pinterest gebruikers is op zoek naar shop-inspiratie! Onovertroffen. Hoe garandeer je succes?

  • Volg boards & pins van de doelgroep
  • Repin posts van potentiële volgers & populaire pinners voor zichtbaarheid
  • Interactie: Comment op pins (evt met hashtags) & Like pins van anderen
  • Gebruik passende hashtags bij eigen posts & pins
  • Gebruik duidelijke titels / omschrijvingen bij pins en borden om vindbaarheid te vergroten
  • Tag populaire pinners bij je eigen pins & posts

Kruipen we weer in de huid van de keukenboer? Check dan dit voorbeeld van een andere andere keukenleverancier met veel volgers. Zij hebben een combinatie van eigen pins en repins van grote websites als Ikea & VT Wonen.

Pinterest voorbeeld keukenleverancier

Zoek bijvoorbeeld naar keukens, #keukens of “wonen en keukens” voor populaire pins om te liken / delen. Of zoek naar keukens onder pinners en / of borden voor populaire pinners / borden om te volgen.

Pinterest voorbeeld keukenleverancier 2Pinterest voorbeeld keukenleverancier 3

Lees hier meer over het opstarten van Pinterest pagina's

 

Meer volgers op Twitter

Zoals gezegd, Twitter volgers kunde gij ook kopuh. Maar er is ook een leukere manier! Je hebt er de tool Crowdfire voor nodig.

Stap 1: Ga in Crowdfire naar de non-followers (de mensen die jij wel volgt maar zij jou niet terug). Ontvolg ze!

Crowdfire meer volgers Twitter

Stap 2: Ga naar Copy Followers. Voer daar een account in van een concullega wiens volgers je graag zou willen hebben. Wees kritisch en volg degene van wie je graag zou willen dat ze je zouden gaan volgen. Herhaal dit wekelijks.

Crowdfire meer volgers Twitter 2

Kijk na een maand wie je is gaan volgen. Wat doe je met degene die je niet terug is gaan volgen? Juist! Ontvolgen die hap. Mocht dit niet werken, pak dan een ander concullega account, want dan ben je misschien in de verkeerde vijver aan het vissen.

Socialfabriek, ik hou niet van vissen, doen jullie het maar!

 

Lees ook: Eindelijk, advertising op Instagram! Hoe zit het met de rest?

Sharing is caring!